15. maj, 2012

Säsong Start!

Så var vi framme vid årets säsongstart, en start som man längtat till sedan slutet av september! I år så har vi flera mästerskap att "besegra", först givetvis klubbmästerskapet sedan distriktsmästerskapet, nytt för i år är "Aliansmästerskapet" ett mästerskap på 5 tävlingar från norr tillsammans med 10:e distriktet, vilket kommer att bli intressant och spännande! Sedan har vi "Öresundsmästerskapet" ett mästerskap som koras på i största delen tävlingar från söder, i detta mästerskap deltar de flesta toppslagen i södra Sverige och givetvis de flesta i klubb 80!

På nationell nivå har vi Svenska mästerskapet baserad på nationaltävlingarna Duvberg, Östersund, Bremen samt Hannover, vi korar även mästare på norr och söder, det är bra! För jag är av den uppfattningen att ju fler mästare destå fler glada "duvgubbar"! Årets höjdpunkt måste ändå vara OLYMPIAD TÄVLINGEN från Berlin i slutet av juli, en tävling där hela Europa deltar...... vi är indelade i Zoner 100 - 200 km, 201 - 300 km osv.. skall blii synerligen intressant att delta på Berlin tävlingen, hörde att runt 200 Svenska duvor skall delta - bra! 

Mina egna duvor verkar var i hyffsad kondition, har i dagarna genomfört 50 km och 110 km träning för hannarna, saknar 2 ettåringar från släppet på 110 km. Hannarna tränar två ggr per dag och de naturliga får träna en gång om dagen. Första kullen och andra kullens ungar börjar nu utöka sina rundor, de flyger riktigt bra! "Kroknäbben" lyser med sin frånvaro, vilket man tacksamt tar emot!

Till helgen har vi första distriktstävlingen, från Jönköping 220 km.