3. maj, 2012

Snart tävlingsstart....

Nu har en dryg månad passerat, en månad som inte var till vår fördel, kalla dagar ofta med inslag av blötsnö. Början på Maj har startat fint, alla duvor har nu varit ute och rutinerna börjar sitta! Pinnhannarna är de som fortfarande tränar mest och bäst, de har också fått ett par släpp från garaget, alltså korgning på kvällen och övernattning i garaget. Änkehannarna som nu varit änkade i en dryg månad har fått "dambesök" en natt i slaget, detta blev en injektion! Änkehannarna börjar nu ta upp träningsintensiteten med "pinnhannarna". Har börjat att fodra änkehannarna individuellt i boxarna, två ggr per dag, de får nu uteslutande Nr 418 från Vanrobaeys, sammansättningen ser ut så här:

31% kleine Cribbs maïs - maïs Cribbs fin
20% dari - dari
17% paddy rijst - riz paddy
15% cardy - cardy
6% tarwe - froment
5% gerst - orge
2,5% milo corn - milo corn
0,5% katja idyoe - katjang idjoe
0,5% rondzaad - millet jaune
0,5% koolzaad - colza
0,5% lijnzaad - graines de lin
0,5% boekweit - sarrasin
0,5% rijst - riz
0,5% linzen - lentilles

Sedan när distanserna börjar bli lite längre så kommer jag att variera med ytterligare två blandningar från Vanrobaeys. För att ytterligare höja fetthallten på fodret så kommer jag att använda mig av "Top Energy" Nr 35 även det från Vanrobaeys och sammansättningen är:

17% cardy - cardy
15% gepelde zonnebloempitten - tournesol pelée
14% dar wit - dari blanc
11% kempzaad - chanvre
8% gele Cribbs maïs - maïs Cribbs jaune
7% kleine Cribbs maïs - maïs Cribbs petit
5% Bordeaux Cribbs maïs - maïs Cribbs Bordeaux
5% rode Franse maïs - maïs rouge Français
4% gepelde haver - avoine pelée
3% lijnzaad - graines de lin
3% witte millet - millet blanc
3% platzaad - millet plat
2% witte rijst - riz blanc
2% koolzaad - colza
1% Katja idyoe - katja idyoe

Pinnhannarna får fortfarande en blandning med 80% korn

De naturliga honorna ligger nu på andra kullens ägg och även de börjar att "röra" på sig. Honorna får en blandning av 50% Nr 715 och 50% nr 10 från Vanrobaeys

April månad var också en dyster månad, sju hannar fick sätta livet till på olika hökangrepp, lyckligtvis är detta problem nu ur världen för den här gången....

Första kullens ungar är nu också på vingarna, nästan 50 ungar är också ivägsända på olika one loft race, FCI Ungern, FCI Danmark(MVL), FCI Thailand Khon Khen, Thailand Nongkai samt till Polen, ungarna var runt 45 dagar när jag sände dem, en ålder där de kan utan problem hitta mat och vatten, vilket är av stor vikt när de nu skall transporteras runt halva jorden!