1. apr, 2012

Veckan som gått

Äntligen så har jag fått igång mitt internet, märkligt vad man är "beroende" av det. Till slut visade det sig att det var modemet som var trasigt. 

Ett bakslag i vädret har gjort att duvorna varit inne nu i två dagar, "pinnhannarna" har varit ute i tre veckor, de naturliga och ettåringarna hann vara ute en vecka innan vintern kom tillbaks. Någon "kroknäbb" har ännu inte lyckats få någon måltid - ännu! Så en bättre start kan man inte få.

I går separerade jag mina äldre änkemän, en unge fick stanna hos hanen och den andra ungen fick följa med honorna in i ungduveslaget, ungarna ligger i en låda på golvet fylld med spån och halm, alla honor är där och fyller upp ungarnas kräva, de blir verkligen matade. Något som jag gjort de senaste åren när duvorna har första kullen i boxen är att alltid ge dem ljummet vatten, vilket gör att ungarna kan hålla värmen bättre i sina små kroppar.

Som jag tidigare skrev skall många av dessa ungar ut i världen på olika one loft race, för mig är det ett bra sätt att få svar på duvornas avelsförmåga. Jag själv har inte den tiden och möjligheten att testa ungarna som de gör, så varför inte låta de göra jobbet åt mig.