Golden Wing 2010

GOLDEN WING 2010
Årets upplaga av Golden Wing, den 33:e i ordningen vanns av Patrick Delrue - Vanbruane (barnbarn till Andre Vanbruane) med sin superhane 3239132 03 "Gouden Vleugel" som vunnit pris på över 15 långdistanstävlingar. Silver Vingen vanns av Raemdonck - Ruys och Brons Vingen vinner Paul & Dave Vets. 
Primus Inter Pares (bästa duvan 5 år Barcelona) vinns för andra gången inom loppet av 5 år av Schreus - Hauben.

Jag var på plats tillsammans med några av mina bästa vänner i Belgien och Sverige för att fira dessa vinnare, en ceremoni som helt och hållet är till för att hylla duvorna och ägarna som presterat dessa enorma resultat. 
Vid vårt bord satt Dr Antoon Lenaert, ägare av "De 51" 1:a internationella Essduva Barcelona 2008-09-10, Emiel & Ginette Denys, flerfalldig vinnare av Golden Wing.
Många kända storflygare fanns också på plats för att fira vinnarna, George Bolle, Deno - Herbots, Etienne Devos, Patrick Vercambre, Gyselbrechts, Roger Desmet-Matthys, Etienne Meirlaen, Leon Messiaen mfl..

Från vänster, Dr Lenaert, "Opa"Viggo, Papa Lenaert, Emiel Denys, Lasse Löfgren, Lennart S, Lars Åke N, Clas R samt Leif Glevin.
Foto Patrick VercambrePrisbordetVingarnaLars Åke Nilsson och Dr Antoon Lenaert i samspråk vid middagen.Vinnarna av vingarna 2010Ginette & Emiel Denys som också hedrades med ett pris till den första stämplade duvan i staden Tielt på Barcelona.

Eric & Stefan `T Jolyn - Hasselt

Eric & Stefan `T Jolyn - Hasselt
Förvaltare av Andre Vanbruane duvor.

1999 års Gyllene Vinge vinnare var E & S `T Jolyn i Hasselt, de vann med "Toreador Barcelona" barnbarn till Andre Vanbruanes internationella vinnare från Barcelona 1984 - "Barcelona 2".
Redan i mitten på 90-talet såg jag de första Vanbruane duvorna hos Lars Åke Nilsson i Malmö, det var duvor jag aldrig kommer att glömma, tyvärr var alla till åren komna och producerade inte längre.
Så med stor nyfikenhet anländer vi till Hasselt och till Eric.

Eric hälsar oss välkomna, sedvanligt kommer det kaffe eller öl på bordet, Eric berättar om sin passion för Andre Vanbruane duvor.
Det är duvor som utvecklar sig långsammare, tar tid på sig att bli "färdiga", har man tålamodet så blir man rikt belönad. Oftast efter 3 -4 år börjar de visa toppresultat, i gengäld så kan man tävla med dem tills de blir 7 - 9 år med stora framgångar.

Väl ute i avelsslaget visar Eric oss en gedigen samling hanar, en del till åren komna och nya unga hanar som satts in för att föra blodet vidare till kommande generationer. Ett par hannar som föll mig i smaken var "Toreador Laureaat 713", son till "Toreador Barcelona" (vinnaren av Gyllene Vingen 1999) en blå kraftfull hane med silkeslen fjäder och vibrerande muskelatur. 
En annan helbror men två år äldre var "Toreador Laureaat 994" som också hade det - "där"! 
Moder till dessa två bröder var "Clara" helsyster till den internationella vinnaren från Barcelona 1995 - "Laureaat Barcelona" - Gyselbrecht.
"JR Barcelona 2" från -02 (barnbarn till Andre Vanbruanes internationella vinnare från Barcelona 1984) var också en superduva som lämnat enastående avkommor.
Slagets Barcelona stjärna för tillfället är "Barcelona 647"
där vi på faderns sida finner åter igen "Barcelona 2".
Resultat:  "Barcelona 647"
17:e nat Essduva Barcelona 2008-2009-2010
219 int Barcelona / 25750 d -10
116 nat Barcelona / 12541 d -10.
667 nat Barcelona / 13503 d -09.
688 nat Barcelona / 11484 d -08.


Efter några intensiva timmar lämnar vi slaget och Eric `T Jolyn
för vidare färd genom brevduvans hemland - Belgien!

NYTT!!!
2010-11-02
På FCI one loft race Thailand vinner bröderna 2:a international  
Pak Chang  150 km / 2199 d med duva 5013215 10
Föräldrar är:
Far: 5069421 08 "Son 114/00"
Farfar: 5267114 00 "Barcelona 114" 
 495:e nat Barcelona -04
 740:e nat Barcelona -02
1413:e nat Barcelona -05
1836:e nat Barcelona -03
barnbarn till "Toreador Barcelona" Golden Wing vinnare 1999
Farmor: 3003030 06 full syster till "Luna" 2:a nat Barcelona 2006
Mor: 5069445 08 
Morfar: 5296824 97 "Blue-Mistral Vanbruaene" son "Mistral"
Mormor: 5225545 99 "Genopte St Vincent"


För er som vill veta mer om dessa fullblod kan kolla in brödernas hemsida:  http://www.jolynpigeons.be/


Framför tävlingslaget hos Eric `T Jolyn i Hasselt.Lasse Löfgren med "Dotter Barcelona 114" och Eric `T Jolyn.Eric`T Jolyn i avelsslagetVingstudie på "Dotter Barcelona 114"Lars Åke Nilsson med en son till "Toreador Barcelona 994" alltså ett barnbarn till Gyllene Vingen vinnaren 1999!

Toulet van Beal

TOULET VAN BAEL
Bryssel

Vi stannar till hos firman Toulet Van Bael som säljer mycket vackra duvpriser till hela världen, ägaren Danny Van Bael är också president i La Columbbe Joyeuse som varje år arrangerar den internationella tävlingen från Pau.
Innan vi gick in för att titta på dessa priser var det dags för en lunch, vi frågade fru Van Bael om hon kunde rekommendera något ställe.
Gå bara tvärs över vägen så hittar ni ett bra ställe med god mat, vi knallade  dit.
När vi öppnar dörren till restaurangen ser vi att det är ett populärt ställe, fullt med folk och massa bilder på fotbollspelare.
Vi hade kommit till Per Zetterbergs favorit restaurang, många bilder på Per fyllde väggarna. Per som dagen innan fyllde 40 år hyllades med flera helsidor i Belgisk press.
Efter en stund kommer Danny Van Bael in och bjuder oss på en öl, samtidigt hör man ett sus genom restaurangen när övriga matgäster får reda på att vi är från Sverige.
Alla ville prata fotboll och i synnerhet om Per Zetterberg.
Efter maten vandrar vi tillbaks till firman Toulet Van Bael för att kolla in priserna. 
Danny följer med och berättar att hans farfar var den som gjorde de första Belgiska klockorna på 1800 -talet.
Danny hade själv tävlat med duvor fram tills för några år sedan, nu mera organiserar han Pau tävlingen och säljer duvpriser.

För er som är intresserade att läsa mer om Pau tävlingens historia kan kolla vidare här: 

Innan vi skiljs åt föräras vi den Belgiska flaggan och en av de första klockorna som hans farfar gjorde på 1800 talet.Danny Van Bael
President i "La Colombe Joyuse" som varje år arrangerar den internationella tävlingen PAU.Danny Van Bael bjuder oss på en öl!Ett av de många fotografierna på Per Zetterberg ser vi ovanför dörren in till parets privata del i restaurangen.R.S.C Anderlecht - "Pride of Belgium" står det att läsa. Chefen för restaurangen ser vi till vänster i bild.Fina priser till överkomliga priser!Danny håller upp organisationens flagga från 1876!

Demster

DEMSTER
Industrielaan 32
8810 Lichtervelde
Belgium
Ett stop hos Sonja och hennes man som äger och driver firman Demster sedan många år. Här finner du allt du behöver för dina duvor från färdiga duvslag till märkringar.
Kolla in deras hemsida:Gruppfoto utanför entré.Mycket fanns det....

Etienne Devos

Etienne Devos
Deerlijk
Etienne Devos tillhör den internationella eliten av brevduvemän och har gjort så i över 40 år!
Att år efter år kunna prestera super resultat med sina duvor är det endast en handfull odlare som klarar av.
Så det var med stort intresse jag såg fram emot detta slagbesök.
Tidigare samma dag som vi anlände hade Etienne blivit uppvaktat av den Franska deligationen från CAFB med ledning av ordförande Olivier Petit, varje år delar man ut en Diamant värd 20000:- till den odlare som har den bästa duvan på de internationella tävlingarna från Pau - Tarbes - Perpignan. 
Etiennes nya stjärna "De Schicht" vann detta pris i år.
"De Schicht" skulle också blivit 5:e nat essduva om inte Etienne kom in för sent med resultaten till KBDB.

Etienne sparar aldrig på krutet, investerar varje år för stora belopp nya duvor som han parar in på sina egna linjer, det är bröder, systrar, söner eller döttrar till andra toppduvor.
Att avla med den principen gör att man hela tiden höjer nivån på sina egna linjer, självklart så tas det bort duvor som inte fyller kraven. 
Ett exempel på lyckat resultat är "De Schicht" där vi på faderns sida finner en inavlad duva på "Kleine Didi" och moder är en dotter från Emiel Denys "Schicht".
Etienne har en stor anläggning med många avdelningar, men med mycket få duvor i varje. Alla avelshannar har en egen avdelning, vilket gör att det är ingen tvekan om vilka som är de rätta föräldrarna. 
Varje avelshanne får under säsongen olika honor, också ett bra system för att hitta toppduvor.
Det som driver Etienne (bra bit över 70) fortfarande är hans kärlek till duvorna, jag har utan att vara märkvärdig eller vilja skryta varit hos många toppflygare i Belgien men det är få som jag mött som visar sådan respekt för sina duvor.
Att vinna tävlingar är sin sak, men att vinna mästerskapen i Belgien kräver att du som odlare kan markera vilken av dina duvor som skall komma först - det är Etienne störst styrka!

För er som vill se alla resultat gå gärna in på Etiennes hemsida:


 

 Etienne Devos anläggning - super!Lasse Löfgren med "Zidane" och Etienne DevosPatrick Vercambre & Etienne DevosVingen på superchampion "Rivaldo"Två mycket goda vänner!Vid kaffebordet hos Etienne Devos

Gbr Vercambre

Gbr Vercambre
Gervais & Patrick
Ingooigem
Patrick Vercambre - "The Best" (enligt mig) på att fotografera duvor och hans bror slagskötaren Gervais är absolut bland de trevligaste "duvgubbar" jag stött på.
De håller på att bygga upp ett långdistansteam av duvor och årets resultat visar att inom något år så kommer de att tillhöra den absoluta toppen i Belgien.

Patrick Vercambre och hans bror Gervais vinner 3:e plats i Championatet Entente Belg six days med Bourgeois Pierre. 
För att få poäng i detta mästerskap måste man få hem sin första och andra markerade duva på national listan - vilket bröderna gjorde!
3:e platsen i detta prestigefyllda mästerskap är brödernas största framgång sedan omstarten 2006.

Några av teamets bästa duvor under säsongen var:
3043058 07 "Fernando"  på Montelimar och på Brive.
(Emil Denys x Fernand Decraene)
3005122 08 "Atlhon" på Argenton
(Direkt från Etienne Devos - linje "Zidane")
3005642 08 "Duron" på Limoges
(Etienne Devos -linje "Rivaldo" - "Patrick" - "Kleine Didi")
3008936 07 "The Etienne" på Tarbes och på Brive
(Direkt från Etienne Devos)
3005636 08 "Zumba Zidane" på Perpignan
(Etienne Devos - linje "Zidane" x Emiel Denys - linje "Bijoux Duivin")

Tävlingsslaget är  på andra våningen och traditionellt inrett på Belgisk maner. Nedre våningen är inredd till ungarna och några naturliga par. 
De tävlar med änkehannar enligt traditionella metoden, visar inte honorna innan tävling.
Det är som hos de flesta Belgiska odlare att man behandlar varje duva individuellt, alltså man vet redan innan säsongen vilka som skall tävla Tarbes - Brive -Perpignan etc..
På våren släpps inte hannarna ut på morgonen, det är för kallt och kan bidra till förlorad form. Först i början på juni låter man hannarna rastas på morgonen.
Etienne Devos har betytt mycket för teamet, inte bara med strålande duvor utan också med goda råd, Etienne kommer ofta på besök till slaget. 
Tidigt i våras (berättar Patrick för mig) kom Etienne på besök och såg och kände på tävlingsduvorna, han sa inget utan åkte hem igen!
Efter ett par dagar ringer så Patrick till Etienne, undrar om något var fel eftersom du lämnade så hastigt senast, FEL säger Etienne, era duvor var i betydligt bättre form än mina!

En av mina favoriter på slaget är "Duron" en hane som inte tävlade som ettåring utan fick starta som tvååring i år, första tävlingen var Clermont 177 km där vann han 87:e pl i FC.
Sedan tävlade han 3 x Poitiers 523 km och 1 x Limoges 578 km
med följande resultat:
28:e provincial Limoges 578 km
37:e provincial Poitiers 523 km
72:a provincial Poitiers 523 km
72:a provincial Poitiers 523 km
En annan hane som lyste i sin box var "Zumba Zidane"
som efter att avsluta året på den alltid så hårda tävlingen från Perpignan med att vinna 447:e pl internationellt bland 15756 startande.

Gefeliciteerd met Gervais & Patrick op een schitterend seizoen

Kolla gärna in hemsidan:


 Det vackra slaget hos bröderna VercambreEtt oslagbart team? Gervais & Patrick VercambreGervais - Leif - Patrick - Lasse - Clas - LArs Åke - Viggo - Lennart

Emiel Denys

Emiel Denys
Tielt
The king of long distance

Det är väl ingen bevarad hemlighet längre att min stora passion är långdistansduvor och i synerhet Emiel Denys duvor.
Allt sedan jag besökte Emiel i början på 90- talet har jag varit intresserad av dessa atletiska fullblodsdjur. 
Att han är King of longdistance bör det inte råda några som helst tvivel om, ser man på antal national och internationella segrar på dessa superhårda tävlingar har jag svårt att hitta någon som kan nå upp till detta.

1 Nat. Limoges Derby 1966
1 Nat. Limoges 1966
1 Nat. St.Vincent 1969
1 Nat. Cahors 1970
1 I.Nat. Narbonne 1974
1 Nat. Limoges ettår. hon. 1981
1 Nat. Limoges Derby hon. 1982
1 I.Nat. Perpignan hon. 1983
1 Nat. Perigueux hon. 1984
1 Nat. Limoges ettå. hon. 1985
1 Nat. Limoges Derby hon. 1986
1 I.Nat. San Sebastian 2002
1 I.Nat. San Sebastian hon. 2002
1 Nat. St.Vincent Zone A 2003
1 I.Nat. San Sebastian hon. 2003
1 I.Nat. San Sebastian hon. 2004
1 FCI-RACE CATALUNYA 2005
1.NATIONAL ST.VINCENT  honor  1974
1.NATIONAL SAN SEBASTIAN      2002
1.FCI-HUNGARIA                             2008
1.INTERNAT. ST.VINCENT honor  2008
1.INTERNAT.CHANCHUN CHINA       2008
1.INTERNAT.DONG FANG CHINA      2009
1.INTERNAT.SAN SEBASTIAN hon    2010 (=VITORIA)

Barcelona 1075 km:
2 Nat. Barcelona '82
2 Nat. Barcelona ' 86
3 Nat. Barcelona '80
5 Nat. Barcelona '97
6 + 12 Nat. Barcelona ' 01
15 Nat. Barcelona '74
15 Nat. Barcelona '77
15 Nat. Barcelona '88
17 Nat. Barcelona '06
18 Nat. Barcelona '05

PERPIGNAN 928 km:
1 I.Nat. hon. '83
1 I.Nat. hon. '81
3 Nat. Perpignan '93 ( 5 I.Nat.)
4 Nat. Perpignan ' 83 ( 4 I.Nat.)
5 Nat. Perpignan ettår. '01
7 Nat. Perpignan '81
9 Nat. Perpignan ettår. '01

St. VINCENT 885 km:
1 Nat. St.Vincent '69
3.NATIONAL.ST.VINCENT 1970
1 + 2 + 3 Nat. St. Vincent hon. 1974
1 Nat. Zone A St. Vincent          2003
2.NATIONAL ST.VINCENT                2003
1.INTERNAT. ST.VINCENT hon  2008
3.INTERNAT.ST.VINCENT                 2008

San Sebastian 943 km:
1 I.Nat. San Sebastian '02
1 I.Nat. San Sebastian hon. '02
1 Nat. San Sebastian '02
1 I.Nat. San Sebastian hon. ' 03
1 I.Nat. San Sebastian hon. '04
2 I.Nat. San Sebastian '04
2 I.Nat. San Sebastian '06
3 I.Nat. San Sebastian hon. '01
5 + 7 I.Nat. San Sebastian hon.      2006
2.INTERNATIONAL                          2002
3.INTERNATIONAL                          2008
8.INTERNATIONAL                          2003
8.INTERNATIONAL                          2005
8.INTERNATIONAL                          2010
4.INTERNATIONAL                          2010 (=VITORIA)
3.INTERNATIONAL  hon                 2010
1.INTERNATIONAL  hon                 2010

Och allt  startade med Champion “TEE” B76-4414211
1982 vinner han:
1st GOLDEN WING BARCELONA
1st NATIONAL ACE PIGEON BARCELONA 2-år
1st NATIONAL ACE PIGEON BARCELONA 3-år
1st NATIONAL ACE PIGEON BARCELONA 5-år

Så ett besök hos Emiel Denys är ett måste vid varje Belgisk besök, och många besök har det blivit!
Senaste besöket hade Emiel nyligen kommit hem från Kina, i vilket också han skördar stora framgångar på One Loft Race. Emiel har också hjälpt några av oss Svenskar att få chansen att delta både i Kina och i Thailand på dessa tävlingar.
Förutom mig själv så är Lars Åke Nilsson och teamet Touam/Beckman med där.
För mig är det ett sätt att testa nya avelspar, genom att sända ungarna på dessa tävlingar får man snabbt svar, ungarna tränas och tävlas mycket mer än vi någonsin kommer i närheten av här hemma. 

Lördag morgon anländer vi på utsatt tid, Emiel kommer ut från duvslagen och hälsar oss välkomna. Kaffe på bordet och duvsnacket är i gång. 
Jag hade på förhand meddelat att vi var intresserad av att titta på några av årets stjärnor som  "Lady Linn" - "Bleke Libourne" - "Sebastian Luna" - "Perpignan Luna" - "Lady Victoria" - "Magic Tarbes" etc..
Under tiden vi dricker kaffe så uppdaterar Emiel oss om förberedelserna i Weili loft i Kina vilket han nyligen kommit hem från.
Efter påtår och snack om årets tävlingar i Belgien hämtar så Emiel de nya stjärnorna, först ut "Lady Linn" en mörkhamrad skönhet, medelstor med en sagolik fjäder. Redan som ettåring vinner hon 2:a pl international St Vincent 885 km och i år dyngar hon till med 1:a international Vitoria - San Sebastian 1014 km!
Föräldrar till henne är "Boris" (10 ggr super långdistans med 10 pris) x "Zus Astrid 727" dotter till paret Grote VanderWegen-96 x Daughter Bergerac 1995, som också är farföräldrar till hanen hos Marc Verchelde som vann 5:e pris samma tävling.
Nästa duva är "Lady Victoria" 8:e int Vitoria - San Sebastian 1014 km /1243d.
En lite mindre hona men med samma kvalitéer som "Lady Linn".
Första hanen vi känner på är "Bleke Libourne" 12:e nat Libourne 728 km / 6767 d. hanen är fortfarande mitt uppe i den stora fällningen, men en stjärna är alltid en stjärna! "Bleke Libourne" är son till det nya superparet "Bibi Grote Marseille" x "Sister Luna" som lämnat "Santiago Luna" 7:e pl FCI Spain -10, "Sebastian Luna" 77:e int Vitoria - San Sebastian 1014 km -10, "Perpignan Luna" 59:e int Perpignan 928 km -10.
Efter någon timme bryter vi upp och åker vidare, men vi återkommer till slaget i Tielt senare samma dag för gemensam färd till resans höjdpunkt - Golden Wing Ceremoni.

 Emiel Denys rastar årsungarna"Lady Linn"
1:a int Vitoria - San Sebastian 1014 km -10"Bleke Libourne"
12:e nat Libourne 728 km -10Emiel Denys & Lasse LöfgrenEmiel Denys och Lasse Löfgren med son "Montjuich"Emiel Denys honslag

Roger Desmet-Matthys

Roger Desmet Matthys
Nokere
 Det är alltid lika trivsamt att komma till legenden Roger Desmet-Matthys och hans fru Maria. Som hos alla andra så är man mitt uppe i den stora höstrengöringen hos duvorna, avdelningarna, boxarna och golvet skall grundligt rengöras. Roger är mitt uppe i detta när vi anländer, dessutom skall han i egenskap av "Opa" hämta barnbarnen i skolan, lugn bara lugn säger Roger jag är tillbaks om 5 minuter, gå in till Maria så ordnar hon kaffe under tiden.
Efter dryga fem minuter svänger Roger in med barnbarnen på gården.
Efter en pratstund vid bordet så går vi en trappa upp för att se 
på några av slagets stjärnor, jag frågar efter "Petacchi" den internationella vinnaren från San Sebastian 2003, Roger säger att hanen är på väg till Japan. 
Jag kunde inte längre motstå summan jag blev erbjuden, dessutom är hanen 10 år och jag har tagit tillräckligt med ungar efter honom. 
Roger visar oss slaget med de sista ungarna för året, de är runt 30 dagar. Där sitter den sista sonen efter "Petacchi" säger Roger och pekar på en hamrad unge i den nedre boxen.
En av de nuvarande stamhanarna "De Gullit" tillika far till "Petacchi" lever fortfarande och i gott skick, men hanen levererar inga ungar längre.
Årets säsong är Roger nöjd med, i det flesta mästerskap så har han full pott, dvs han har fått pris på sina första markerade duvor.
I det prestige fyllda Championatet Curegem Centre hamnar han på 18:e plats, ett mästerskap som för övrigt vinns av Marc Pollin - Snellegem.
Roger visar oss också "De Klaren" från 1996, en strålande hane som har de bästa åren bakom sig, men vid god vigör.
Efter genomgång av årets bästa duvor tackar vi för oss och ställer om vår GPS - vår ledstjärna på dessa ibland krokiga och smala vägar.Roger Desmet-MatthysRoger framför priserna som "Petacchi" flög in.Lasse Löfgren & Roger Desmet-Matthys"De Klaren" från 1996

Chandaras - Froidmont

Gustave Chandaras & Damien
Froidmont – Belgien

När enkelhet är synonymt med passion

Gustave Chandaras har allt sedan starten 1968 vunnit med sina duvor.
Gustave som nu tävlar tillsammans med styvsonen Damien i Froidmont en by utanför Tournai nära den Franska gränsen.
Slaget är i grunden uppbyggt på duvor från Andre Rosseel, Edmond, Gustav Guelton, Vanhee via vännen Rene Vanderheeren, Steketee, Noel Peiren, Jellema, Eric Devlaminck.
På medeldistans kommer duvorna från
Coorevits, Kubica Nanni, Jean-Claude Debiève samt en hona från Baert Damien (syster till ”Daisy”, ”Paula”, ”Hector”, ”Nils” etc..)
Vad man slås av är att alla duvor är utrustade med en silkeslen fjäder, fullblodsögon, välutvecklade vingar.
För närvarande finns det 150 duvor på slaget, 64 äldre och 20 ungar som alla tävlat två gånger Noyon.
Metoden följer ett enkelt mönster, vatten och fröer, behandlingar före och efter säsongen mot gul knopp, samt vaccinering mot paramyxo.
 
Mottot för Gustave: "Missbruk av droger påverkar allvarligt hälsan på duvorna".

Några av de bästa resultaten 2010:
29/05 : BRIVE 
 81, 112, 144, 178/555 P (4/14)
13/06 : CAHORS 
55, 58 /221 P (2/3)
21/06 : MONTAUBAN 
26, 28, 75 /269 P (3/5)
03/07 : LIMOGES 
47, 52, 85/258 P (3/5)
 03/07:JARNAC
 2, 13, 26, 32/128 P (4/6)
26/06 : BORDEAUX 
12, 16, 28/93 P (3/4)
10/07 : TARBES 
9, 22, 41/148 P (3/6)
18/07 : SOUILLAC 
32/225 P (1/2)
24/07 : NARBONNE 
2, 10, 19, 37, 50/170 P (5/8)
31/07 : PERPIGNAN 
481, 1223 INTERNATIONAL/15756 P (2/8)

Tre bröder från 2008.
Teamet har tre bröder som har genomfört årets tävlingar med intressanta resultat som bådar gott för framtiden.
9053311 08 ”Le Jarnac”
72:e pl Jarnac / 1959 d.
840:e pl Brive / 5001 d.
77:e pl Chateauroux / 311 d.
9053312 08
564:e pl Limoges / 23957 d.
9053379 08 ”Dark Flyer”
122:e pl Narbonne / 1883  d.
(anlände till slaget efter midnatt)

Far till dessa lovande bröder är
3239328 05 (Noel Peiren) barnbarn till ”Diplomaat” 5:e nat Montauban.
Mor till bröderna är NL 1463416 04 (Jellema x Bruggeman) barnbarn till ”De Bergerac” 5:e nat Bergerac.

Slagets först duva på den internationella tävlingen Narbonne 826 km var: 
9112366 06 ”Le Narbonne”
86:e int Narbonne / 13531 d.
Tidigare resultat:
15:e pl Tulle / 170 d.
29:e pl Souillac / 234 d.
323:e pl Bourdeaux / 2380 d.
140:e pl Bourges / 1073 d.
195:e pl Bourdeaux / 1100 d,
45:e pl Souillac / 274 d.
82:e pl Bourges / 464 d.
Föräldrar till hanen är 9037745 05  x 9001805 05 (Stekete)

Övriga toppresultat genom åren:
Bordeaux: 55, 71, 5710 d.
Jarnac: 7, 107, 149, 151, 1996 d
Dax: 249, 500, 5.189 d
St Vincent: 175 av 7.525 d
Perpignan International 95, 550, 1157d             
Perpignan 36, 241, 6765 d.
Vinnare av  King's Cup på Narbonne 1998.
 
Två nationalvinnare 2010.
Gustave & Damiens duvor gör stora framgångar även på andra slag, två av årets nationalvinnare har sina rötter hos teamet.
1:a National Bourdeaux vinns av Manuel Tonneau med 9013695 06 ”Le Bourdeaux, moder kommer direkt från Chandaras och har ringnummer 9020418 03 dotter till en syster till  ”Le St Vincent” som hade en strålande resultatlista från St Vincent:
2 pl St Vincent /1881 d.
2 pl St Vincent /1551 d.
3 pl St Vincent /1577 d.
3 pl St Vincent/1328 d.
Den andra nationalvinnaren var från Tarbes, den vanns av 9042734 08 ”Le Tarbes” och tävlar hos T & G Masure
Sonson till  Chandaras 9071987 00 och samma linjer som ”Le Narbonne” 86:e int Narbonne.
Gustave Chandars - Lars Åke samt DamienGruppfoto hos den generösa familjen Chandaras i Froidmont

Sebastian Casaert

Casaert - Senechal
Sebastian Casaert
Russeignies
Söndag morgon, strålande sol och vi har på agendan en av Belgiens mest begåvade unga brevduveodlare - Sebastian Casaert.
Son till Maurice Casaert i Nechin, har tävlat från eget slag i flera år nu, men för två år sedan lät han bygga ett nytt slag 47 meter långt och en ny villa till familjen som består av fru Anne och sonen Hugo.
Sebastian började redan i unga år intressera sig för duvorna.

När Sebastian var fjorton är så sökte den hårt jobbande fransmannen Francois Senechal en slag skötare, han kunde inte finna en tillräcklig bra en, då säger Maurice Casaert - ta Sebastian!
Sagt och gjort, de startade tillsammans och tävlade i Frankrike ända fram tills Sebastian var 22 år, då ville Silvere Toye anställa honom och ge honom det fulla ansvaret över hans ungduvor.
Från 1999 har han tävlat från eget slag under namnet Casaert - Senechal, Francois bor numera i södra delen av Frankrike och har inte möjlighet att närvara mer än under tävlingarna.

Dagen innan vår ankomst hade Sebastian satt in nya boxar med automatiskt utgödsling i alla slag!
Sebastian börjar arbeta redan klockan 04:00, så sonen Hugo får ta hand om matningen på morgonen innan han går till skolan.
Avelsslaget är inrett ovanför garaget med små avdelningar där det sitter en hane och en hona i varje, ett system som många använder sig av numera, systemet gör också att man kan ta fler ungar efter en och samma hane under en säsong.
Slagets stora avelsmatador är 9134039 04 "Stan" son till stamhanen "Spencer" (Eric Limbourg), "Stan" är far till:
"Slim"
1:a Chateauroux 7495 d.
"Steffi"
7:e nat Bourges 22499 d.
"Sissi"
3:e int prov Tours
"Sabrina"
1:a pr Pithiviers
1:a pr Toury
"Stan" är också farfar till "Suzy" 4:e nat La Souterriane 18973 d.

Det allmänna mästerskapet i KBDB vinner slaget en 5:e plats, vilket är enastående när man vet att det inte finns äldre duvor än två år i tävlingsslaget.
Sebastian Casaert är och förblir i toppen av Belgisk brevduvesport många år till.....
47 meter långt.....Sebastian framför sina nya redfack med automatisk rengöring.Vid fika bordet

Baert DamienSlaget hos Baert DamienBaert Damien - nationalvinnaren från Argenton 2010Lars Åke med en syster till "Daisy" - "Hector" - "Nils" - "Poula" etc..

Dac - HollandSista stoppet innan hemresan blev hos Dac i HollandLars Åke inventerar lagretThe boss - Herman