Sebastien & Hugo Casaert - Russeignies

Efter en halvtimmes körning rullar vi in i Russeignies, ser det imponerande duvslaget på håll och duvorna flyger runt slaget. Sonen Hugo öppnar dörren och välkomnar oss in! Ser genom det stora panorama fönstret i köket hela anläggningen...fan så här skulle man ha det! Sebastien kommer ut från kontoret, efter en stund står kaffet på bordet och vi diskuterar säsongen som varit. Sebastien berättar om sin nya utmaning att tävla med PEC duvor och planerna på långdistans. 

Slaget som har två national Essduvor KBDB, national Champion och nationalvinnare säljer i dagarna ut samtliga sina avelsduvor på en auktion, i fortsättningen kommer Sebastien att tävla med PEC på medeldistans, på slaget sitter redan ett 40 tal ungar som kommer direkt från PEC avelsslag. Sonen Hugo kommer ha ansvaret för långdistansduvorna, vilka man har hämtat från Joost De Smeyter, Jelle Jellema and Batenburg-Van de Merwe, dessutom har man investerat i "Invictus" europas bästa långdistansduva 2015 samt den internationella vinnaren "Hugo" från St Vincent 2015. 

Vi går ut till anläggningen efter en stund och Sebastien visar oss några av slagets stjärnor som i dagarna auktioneras bort, man kan inte annat än imponeras av slagets duvor, skötsel och matchningen av duvorna allt i tipp topp! Vi blir dessutom bjudna på en fantastisk lunch av familjen Casaert, en lunch som bestod av en buffe av delikatesser från Belgien - SUPER!

Efter lunchen har vi ett slagbesök kvar.. Joost De Smeyter. Sebastien och Hugo har ett avelssamarbete med Joost, så Sebastien tar tillfället och följer med oss dit för att lämna över ett antal ungar efter "Invictus" och "Hugo".

 

 

 

Bo Johannesson håller i en bror till "Nikolaas".....