Anrika Arendonk

Torsdagen den 20 oktober startade höstens resa till Belgien från Aspa, med färja natten till fredag Travemünde och några timmar genom Tyskland och Holland landade vi klockan 13:30 i den anrika staden Arendonk, första besöket på vår agenda var Monick Neijs, men vi var lite före avtalad tid, så vi tog in på en resurang för en lättare lunch, väl inne på resturangen ser vi äldre foton på väggen, ett av dessa foton som satt på väggen hittar vi bröderna Janssen..

Efter lunchen hoppar vi in i bilen och styr mot Monick Neijs, hon har fått sitt genuina duvintresse efter sin far som var god vän med bröderna Janssen, så det är naturligt att hela stammen är uppbyggd av deras duvor. Monick hälsar oss välkomna in, huset är nyrenoverat en renovering som tydligen tagit tid, men vilket slutresultat! Vi får var sin öl och duvsnacket är igång, Monick visar oss resultat från one loft race i Spanien, ett hårt race runt 500 km och endast två duvor hemma samma dag...vinnande duvan kommer från Monick, även 8:e platsen kniper hennes duva! 

Efter duvsnacken var det time för koll hos duvorna, Monick har inte tävlat de senaste åren eftersom renoveringen tagit så mycket tid, men vilka duvor!!! Monick har två stamhanar "Elfpender" och "Stier", båda döda men avkommorna fanns där. Efter genomgång och div investeringar får vi i oss ytterligare lite "B-vitaminer" innan vi styr mot hotellet i Tielt!