1975 - 1997

Redan som barn hade jag ett genuint intresse för fåglar, skadade fåglar och "övergivna" fågelungar bars hem till pojkrummet till min mors stora förtvivlan!
Redan som trettonåring började jag arbeta på en zooaffär, jobbade där före och efter skolan samt samtliga sommarlov fram tills jag gick ur högstadiet.
Efter jag slutade skolan började jag arbeta på en ICA butik , där arbetade även Curt Nordin som styckmästare, efter en tid fick jag reda på att han tävlade med brevduvor! Nyfiken som jag är och intresserad om fåglar undrade jag om jag kunde komma och titta på duvorna. Curt hade tillsammans med Nico Jongerden och Lennart Eklund bildat NBK 80 hösten 1969 och föreningens första tävlingar blev 1970.
Hösten 1974
En morgon på fikarasten berättade Curt att en annan klubbkamrat hade slutat och att han hade övertagit hans duvor, undrade om jag ville komma ut och kolla på dem efter jobbet - självklart!
Efter vi slutat jobba åker vi ut till Gällsunds Gård där Curt bor och har sina duvor, killen som slutat hade 24 duvor och en klocka, efter en timmes tittande så bestämde jag mig för att köpa duvorna och klockan - priset var 100:- !
Problemet var att jag var 17 år och hade inget körkort, så Curt fick hjälpa mig att mata och vattna dem på vardagarna, på helgerna gick jag eller lånade någons moped för att åka ut och göra rent hos dem.
1975
Blev medlem i SBF och första tävlingsäsongen. Bland dessa duvor jag köpte fanns ett avelspar som hade flera fina avkommor, det var partet 80 73 105 och en hona från Ragnar Jönsson med ringmummer 41 71 314. Den bästa ungen efter paret var 80 75 007 men hans syster 008 var bara snäppet efter.
Den hanen som dock tog min först vinst i föreningen var 80 73 100.
Killen som slutade hade inte fört stambok så bra, härstamningen på "100" hittade jag aldrig, hanen vann för övrigt 3 tävlingar innan han gick förlorad.
En blåbandad hona med vita pennor och ringnummer 70 72 130 sändes till Bastuträsk 700 km, på den tiden sände vi duvorna på järnväg med ett brev till stinsen att han skulle släppa duvorna vid ett visst klockslag. Så skedde också på Bastuträsk, bara det att det ösregnade i flera dagar! Först duvan hem blev "130" tyvärr efter tävlingstidens utgång, men för mig var hon ändå en vinnare.
1976
Hyrde vi ett hus utanför Nyköping dit jag också flyttade duvorna så den säsongen blev det endast två tävlingar med ungarna.
1977
Skulle bli först året på nya stället och tävlande med ettåringar, så kom då inryckningsedeln från miltären - P10 Strängnäs inryckningsdatum 1 juni!
Min fru Ewa fick ansvaret över duvorna och huset när jag var borta.
1978
Efter en tuff vinter för Ewa med matning och fruset vatten (inget lyse hos duvorna) så muckade jag strax efter nyår.
Vår första son Mathias föddes i mars detta år så all fokus gick förstås åt ett annat håll än duvorna. Trots det så genomfördes tävlingarna med ganska stora förluster.
Samma år fick jag tag i min första katalog över duvor, LILA-katalogen!
Den luslästes på varje ledig stund, vilka duvor de hade i sitt dunamiska avelsslag!
Intresset över dessa duvor gjorde att jag kontaktade Roland Larsson i Nättraby för ett slagbesök, där fick jag för första gången se "riktiga" duvor och ett riktigt duvslag.
Vår ekonomi var inte så att jag kunde köpa några duvor, men det jag fick se och lära var ovärdeligt!
1979 - Solbacken
På våren, en torsdag får jag ett samtal från en man i Aspa som visste att jag hade duvor och att de hade en vit duva satt på deras tak - är det din undrade han?
Nej, jag har inga vita men nyfiken som man är så åkte jag dit.
Väl framme hos Bengt Gogman som mannen heter så var duvan borta.
Ni bor fint här säger jag - högst upp i samhället med strålande utsikt.
Ja, det är bara ett par månader till för vi kommer att lämna huset till försäljning på måndag. Efter det så åkte jag hem till Ewa och sa att nu har vi chansen att köpa ett eget hus, vi packade in sonen åk åkte tillbaka till familjen Gogman.
Ewa blev som jag förälskad i stället, visst var huset gammalt med läget!!
Fredag pratade jag med min arbetsgivare om hur man gick till väga för att låna pengar på bank, han lyfte luren till sin bank, då var pengarna ordnade!
Sedan ringde han till mäklaren och fick förklarat för sig om husets kvalité.
Säger sedan att det verkar som det finns mycket att göra på huset - vill ni verligen ha det?
Problemet var nu att på måndag skulle huset annonseras ut, hur löser vi det?
Åk till familjen Gogman och säg att de får pengarna på måndag, då kanske de säljer till er direkt. Så gjorde vi och huset blev vårat.
Vid huset fanns ett uthus som fick agera ungduveslag, ungar föddes upp vid det huset vi hyrde och placerades sedan på Solbacken.
Han med att besöka Ragnar Jönsson och fick från honom ett par duvor med LILA/Vandenweghe härstamning ("Zwarte Kampioen", "Klein Angoulemeke")
Ännu en säsong utan tävlan med äldre duvor, men nu var det läge för kommande säsonger.
1980
Föds vår andra son Tobias mitt i tävlingssäsongen och själklart så la man den mesta fritid på barnen. Passade på att renovera och bygga till lite för duvorna under sommaren. Inga priser blev det förstås under säsongen.
1981 - 1984
Under den tiden var inte duvorna högsta prioritet, vi renoverade huset lite och vi båda jobbade. Tävlandet gick så där, visst vann jag en och annan tävling men kände att det saknades material för att verkligen nå toppen i klubben.
LILA hade upphört sedan några år tillbaks men avkommorna efter deras duvor dominerade Svensk brevduvesport för tillfället.
Fick då se en annons i Brevduvesport att Jörgen Knutsson i Hörby skulle sälja bort sina duvor. Samlade ihop lite pengar åkte till Hörby.
Med mig hem hade jag bland annat en legend "Favorit" dock steril men fullt frisk, med honom också 5 barn direkt efter honom plus några till efter LILA:s Gilbert Vandenweghe duvor. Äntligen hade jag material som skulle hjälpa mig uppåt i prislistorna.
Ett av de största minnt från den är perioden var duvan 80 82 366 " Luleåhanen" som 1984 tävlade 2 x Luleå 800 km.
Hanen vinner den sista Luleåtävlingen och blir den enda duvan i föreningen som kom hem på tävlingstid.
1985
Köper min första ICA butik i Oxelösund, så nu blev plötsligt arbetstiderna obegränsade, "först dit - sist hem" alla dagar i veckan blev min slogan under flera år framåt. (Öppet 09:00 - 21:00 alla dagar)
På duvsidan hade jag bildat kompanjonskap med klubbkamraten Bengt Olsson, och ytterligare ett besök hos Jörgen Knutsson - Hörby för att komplitera upp avelsmaterialet.
Vinner 3 x 1:a pris i föreningen detta år och hanen 80 82 387 vinner i Grupp 4 den tuffa tävlingen från Hanover 800 km.
1986
En säsong utan större framgångar, bästa duvan var utan tvivel detta år 80 83 307 "Hanower" som vann 1:a pris i Grupp 4 från Hanover.
1987
Dag Thuresson- Hasslö saljer ut sina duvor, han hade liksom Jörgen Knutsson investerat i LILA duvor vid deras utförsäljning, Dag hade från Andre Vermote linjerna och Jörgen från Gilbert Vandenweghe, så jag satte mig i bilen körde direkt till Hasslö. Med mig hem hade jag en fantastisk samling duvor, de duvorna jag läst och sett i slutet på 70-talet fanns nu i min ägo!
Samma höst så kommer den första original Andre Vermote duvan in på mitt slag, en tioårig hane som LILA köpte direkt från Andre Vermote, det var "Atlas" med ringnummer 3094554 78. Jag köpte hanen av Walter Darenstam.
Det finns allt en risk med att köpa en sådan gamal hane, men jag visste då att "Atlas" var morfar till 1:a nat Sveg 1983 så jag tog chansen.
Samma resa gjordes ett besök hos Teamet Söderling/Dahlqvist som också hade en hel del duvor med Vermotehärstamning. Från detta toppslag köpte jag en hona som fick namnet "Bengthonan" och ringnummer 93 87 423.
I honans härstamning finns alla toppduvor från Andre Vermote - "Wringer" - "Tarzan" - "Dromer" - "Perpignanduivin"- "Diamant"- "Inavlied" mfl..
Ny hade jag hittat en ung hona som skulle passa till "Atlas"
1988
Parningen mellan "Atlas" och "Bengthonan" gick bra, paret lämnade sex ungar.
En son 80 88 051"Stremfels" som kom att bli en strålande tävlingsduva
2 x 1:a pris, 5 x 2:a pris, hans redsyster 80 88 050 "Atlashonan" blev stamhona under många år hos mig.
Höjdpunkten för året var 3:e platsen i Skandinavien på klass 3 SBU ungduvor.
1989
Nu började de verkliga toppresultaten komma, i gruppen vinnar jag detta år
1:a pl Grupp 4 Sveg med 80 81 341 - härstammar från mina första duvor
1:a pl Grupp 4 Karlshamn med 80 88 117 - Vandenweghe
1:a pl Grupp 4 Kramfors med 80 83 290 (hanen vann 9 x 1:a pris) - Vandenweghe
2:a pl Grupp 4 Hanover med 80 83 307 "Hanower"  Vandenweghe via R. Jönsson
1:a Essduva Grupp 4 med  80 83 207 "Hanower"
3:e plats Gruppmästerskapet
Vinner långdistans priset (3 x 1:a pris Hanover) med 80 83 307 "Hanower"
Vinner Bronsduvan SBF
Samma år kände Dag Thuresson suget igen att starta om, jag sände då ned "Atlashonan" till honom.
Denna sommar var en häktisk sommar - vi får den briljanta idén att bygga en helt ny villa på tomten, vilket tog en hel del tid eftersom vi valde att göra det mesta själva och jag tog mina första fjorton dagar semester sedan 1984.
Vi lyckades med det och flyttade in i slutet på augusti.
Sålde butiken i Oxelösund och köpte en ny  ICA butik i Södertälje som vi övertog 1:a sept 1989.
1990
Trots många försök var "Atlas" inte längre att räkna med, inga ungar. Barnen som nu var fyra kvar, en hade sålts till klubbkompisen Torgny Oscarsson och "Atlashonan" satt i Dags avelsslag, han parar henne upp med en son till 70 80 235 "Tarzan J:r" x 70 79 038 "38:an" båda med bästa Vermotehärstamning.
Dag får ur detta par en hane med ringnummer 70 90 021 "Jeltsin J:r", en hane som senare skulle bli en av mina nuvarande stamhanar.
Resultatsmässigt blev det:
2:a plats i Grupp 4
Distriktets bästa hane 80 83 290 "290" G. Vandenweghe via J. Knutsson
1:a Essduva Grupp 4 med 80 88 113 "113" - G. Vanddenweghe via J. Knutsson.
2:a plats Gruppmästerskapet
Dag Thuresson väljer ännu en gång att sluta, ringer mig och jag hämtar resten av avelsduvorna.
1991
Allt sedan mina första slagbesök utanför föreningen i slutet på 70 -talet har jag haft som målsättning att varje år besöka ett flertal olika toppslag, kom i kontakt med Lennart Lindgren som sedan något år tillbaks fått i sig "duvbacillen" igen via sin morbror Börje Nilsson i Limhamn. De hade nu bildat ett kompanjonskap där morbror Börja stod för skötseln och Lennart för matchningen av teamets änkehanar.  
Nu skulle jag som haft Lennart som förebild i många år få leverara ungar till han och morbror Börje!
Resultatmässigt hemma i slaget blev det en av mina största framgånga hittils, jag vinner 1:a och 2:a pris Hudiksvall i hela Skandinavien SBU klass 5
1:a plats med 80 88 113 "113" ( G. Vandenweghe via J. Knutsson)
2:a plats med 80 87 198 (Vermotelinjen)
1992
För första gången skulle jag åka till världens bästa duvland - BELGIEN!
Lennart Lindgren som inte varit i Belgien sen LILA epoken gick i graven hade nu kontaktat  bland annat Andre Vermote för slagbesök i mitten på augusti.
Vi planerade resan så att vi skulle vara på plats när den internationella tävlingen från Perpignan skulle avgöras.
Så kom då dagen då vi satte oss i bilen för att åka till "hemlandet", Lennart som var en strålande kartläsare lotsade oss genom Tyskland - Holland utan problem!
Vårt första stopp skulle bli hos Lennarts gode vän Marcel Kerschot i Brochem.
Lennart hade sagt vi skulle vara där en bit på eftermiddag, så gissa om han blev paff när bilen körde in på gården strax efter 12:00.
Tillsammans med Marcel besöker vi under de två dagarna vi bodde hos honom bland andra William Geerts - Van Elsacker - H. Verhellen - A. Bellens -
Karel Meulemans samt bröderna Jansen i Arendonk.
Sista kvällen hos Marcel Kerschot så visar han oss sina 22 original Jansen som han har sitter i sitt avelsslag, på min fråga om hur duvorna flyger efter dem svarar han: "jag tävlar inte med barnen efter dem, jag säljer dem alla och pengarna jag får in finansierar jag mitt tävlande", de flesta ungarna såldes till England.
Morgonen efter ger vi oss av mot  Oostende och Andre & Mimi Vermote, Lennart som kartläsare och jag som chafför. Detta för mig var höjdpunkten på resan, att få se dessa "fullblodsdjur" som enligt Lennart Lindgren är de bästa!
Ett glatt återseende mellan Andre & Lennart, de hade inte setts på över tio år, men Andre som var lite spänd, duvorna från Perpignan var släppta och väntades hem strax.
Vi gick in i den fantstiskt fina trädgården och satte oss tillsammans med Mimi & Andrè. Vädret var varmt och det var nordvästlig vind, inte bra vind för oss säger Andre tillbakalutad i sin solstol.
Mimi som efter en stund går in i köket och börjar med maten, vi andra sitter i spänd förväntan, plötsligt så kommer en duva, landar på slaget vingarna hänger, sitter en stund innan hanen går in, Andre stämplar duvans båda ringar samt ringer in resultatet till föreningen. Att ringa in resultatet är ett måste om man skall bli godkänd. Andre får då reda på att han har en topptid i klubb Gistel, men de absolut bästa topptiderna ligger i östra Wlandern.
Efter utsökt middag hos familjen Vermote åker Lennart och jag in till hotellet "Ten Putte" i Gistel. Dagen efter skulle Andre visa oss sina avelsdjur.
Söndag morgon åker vi till Andre, hade han fått hem ytterligare någon från Perpignan? Ja, ytterligare några kom sent efter vi åkt och 9 till nu på morgonen så han hade över hälften hemma.
I avelsslaget sitter det flera barn efter "Limoges" hans senaste nationalvinnare från Limoges 1985, som året innan såldes för en bra slant till Japan.
Andre var smart nog att behålla nationalvinnaren i fem år innan han såldes.
Vi ser också den sista kvarlevande sonen till "Wringer" 1:a nat Cahors -71, "Wlerke" (född 72) som ungduva fördärvade vingen.
"Paul" en annan stamhane med strålande meriter på Barcelona och Perpignan
"Jonge "Paul" 4 x top Barcelona
"Baron" 4:e nat St Vincent, 9:e nat Perpignan
"Benjamin" 2:a nat Narbonne, 45:e nat Perpignan
"Sproetje" 13:e nat Barcelona, 18:e nat Perpignan.
"Scifo" 11:e nat Narbonne
mfl...
Allt sedan vi (Lennart & jag) med en stapplande början redan 1989, alltmer aktivt bytt duvor, rön och erfarenheter och inte minst denna resa till Belgien, föll det sig naturligt att diskutera ett vidare samarbete. Det framstod under dessa diskussioner som alltmera självklart att vi hade allt att vinna och föga förlora.
Vi hade ju i båda slagen arbetat med de bästa och mest framgångsrika moderna linjerna från LILA:s importer och avelsarbete på 70-talet. Den största betydelsen har förvisso Dag Thuresson och Börje Nilsson haft.
Så denna augusti dag på hotellet "Ten Putte" i Gistel bildades avelsslaget KALI!
Nästa dag skulle vi göra våra gemensamma investeringar hos Andre Vermote.
Med oss hem hade vi följande fullblodsdjur:
3006003 88 "Limogesduivin" (dotter "Limoges" 1:a nat Limoges)
3085770 90 "Utini" (son "Baron" 4:e nat St Vincent)
3085676 90 "Paulina" (dotter "Jonge Paul" 4 x top Barcelona)
3064286 89 "Jaïr" (sonson "Sproetje" 13:e nat Barcelon)
3064262 89 "Jas" (son "Benjamin" 2:a nat Narbonne)
3064233 89 "Le Cardinal" (son "Sproetje" 13:e nat Barcelona)
3023788 86 "Platina" (syster "Limoges" 1:a nat Limoges)
3021454 91 "Beniamino" (son "Benjamin" 2:a nat Narbonne)
3006063 88 "Agnes Baltsa" (dotter "Scifo" 11:e nat Narbonne)
3064253 89 "Marciano" (son "Limoges" 1:a nat Limoges)
3085797 90 "Paula" (dotter "Paul" 4:e nat Perpignan, 48:e nat Barcelona)
Resultaten på slaget under året var jag outstanding i distriktet med äldre duvor och kunde sluta tävla med äldre i mitten på juli och ändå vunnit distriktsmästerskapet. Blir även mästare i Grupp 4 SBF.
1993.
Åter igen en resa till Belgien, som förra året stannar vi de första dagarna hos Marcel Kerschot och med hans hjälp några slagbesök.
Vi återvänder till William Geerts som fortfarande år i toppen på Union Antwerpen blev tvåa om kungapokalen efter Andre Bellens. Där investerar vi ytterligare några duvor som skall förstärka vår kort och medeldistanslinje, en son till mästerflygaren "Robocop" samt en dotter till "Geschelpte 271".
Ett par original Marcel Kerschot och ett par duvor andra duvor direkt från Marcels avelsslag kommer också med hem till Sverige.
I år hade vi förmånen att få se national Narbonne hos Andre Vermote, under tiden vi sitter och väntar på duvorna frågar vi vem som är bäst i Belgien för tillfället, enligt Andre så är Marc Pollin det. Är det möjligt att besöka honom undrar vi, Andre lyfter luren och vi har en avtalad tid kommande dag.
Vi köpte en hona och fyra hanar av Marc Pollin:
"Perpignaduivin" (syster till "Perpignan" 1:a int Perpignan -94)
"Molenaar" (son till "Roste Poitiers")
"Jupiler Barcelona" ( son till "Barcelona" 14:e int Barcelona -94)
"Zwarte Trappist" (inavlad på "Mountaban")
"Duvel" (barnbarn till "Gérard" 69 x pris!!)
Från vännen Andre Vermote kom det in ytterligare duvor denna resa:
"Koh i Noor" (bror till "Limoges" 1:a nat Limoges)
"Joe Louis" (son till "Limoges")
"Superpaul"(bror "Superstar" 14:e nat Dax, 57:a nat Cahors)
"Klee" (son till "Paul" x "Platina" honan vi köpte året innan)
"Gauguin" (son "Paul" x syster "Limoges")
"Jonge Superstar" (son "Superstar" x dotter "Baron")
"Nellie Melba" ( dotter "Bugno" x syster "Limoges")
"Domingo" (son "Baron" x "Platina")
"Tyson" (sista sonen till "Limoges" 1:a nat Limoges -84)
Nästa slagbesök på resan blev till Deweerdt, Bernard sonen till den legedariske Emiel Deweerdt möter upp oss vid grinden. En helt nybyggd villa med änkeslagen på våningen ovanför - vilket paradis!
En läcker samling toppduvor passerade genom våra händer innan vi tackade för besöket och med Andre Vermotes hjälp åkte vi till Noel Lippens, mannen som det året hade två duvor topp 10 på Narbonne national. Noel hade sitt dåvarande slag ovanför frukt & grönt lagret, Noel köpte och sålde grönsaker & frukt runt om i Europa. Slagskötaren visar oss runt i slaget innan Noel kommer, han plockar då fram de två duvorna som var topp 10 - vilka djur! 
Påföljande dag hade vi ett besök hos Emiel Denys i Zulte. Lennart och Roland Larsson hade redan på 70-talet investerat i flera duvor från Emiel, tyvärr han dessa inte provas ordentligt innan slaget upphörde!
Emiel välkomnar oss och visar oss runt, berättar att han sedan några år tillbaks byggt upp ett nytt slag och hus straxt utanför Tielt där han från och med kommande säsong börjar tävla från.
Avslutningen på slaget i Zulte blev strålande, en 5:e plats på sista internationella tävlingen från Perpignan 900 km med "Schone Zwarten", en mörkhamrad strålande hane som kom att ha stor betydelse för framtida avel hos Emiel.
I avelsslaget finner jag en hane med ringnummer 4133333 83 "5x3" son till världsartisten "Tee". Emiel hade alla sina topphanar gående i en ensam avdelning med sin hona - allt för att garantera härstamningen. 
Vid detta slagbesök bestämde jag mig att här skall jag någon gång i framtiden återvända och köpa duvor, jag har nog aldrig skådat en sådan samling duvor, avlade i flera generationer med en fingertoppskänsla som saknar motstycke!
Mer om Emiel Denys duvorna längre fram...
Säsongen hemma på slaget var inte som jag hoppas på efter förra årets strålande resultat, kanske berodde det på att jag mitt i säsongen köpt en annan ICA butik i Nykvarn med allt vad det innebär.
1994 - 1997
Mycket jobb i butiken under dessa år, så tyvärr så är många resultat inte uppskrivna, de jag har redovisas nedan:
Resultat:
1994: Distriktsmästare
1995: 2:a pl Distriktsmästerskapet + ungduvemästare
1995: 1:a Essduva ettåringar distriktet med 80 94 282 "Brachetti" (bror "Barr")
1995: Derbyvinnare med 80 94 457 "Beppo" (G.Vandenweghe via J.Knutsson)
1995: 1:a plats Kramfors Grupp 4 med 80 94 282 "Brachetti"
1996: 1:a plats Grupp 4 SBF + 2:a pl Distriksmästerskapet
1997: 1:a national Östersund med 80 94 253 "Barr" (barnbarn "Utini)
1997: 8:e national Hudiksvall med 80 94 253 "Barr"
1997: 1:a Essduva med 80 94 316 "Bianco" (son "Jeltsin x "Atlashonan")
1997: 1:a Essduva distriktet med 80 93 135 "Dunga" (son till SBU vinnaren "113")
1997: 1:a plats Distriktet Mellansel 500 km med 50 93 105 "Mark"(son "Marciano")

1998 - 2009 Emiel Denys duvorna

Mr Emiel Denys & Lasse Löfgren med "Judy" den internationella vinnaren från St Vincent 2008.

Första besöket hos Emiel Denys var sensommaren 1993 då jag tillsammans med min forne kompanjon Lennart Lindgren besökte Emiel Denys på hans dåvarande tävlingsslag som låg i Zulte. Emiel hade dagen innan vunnit 5:e int Perpignan med "Schone Zwarten". Slagbesöket kom att bli vändpunkten i mitt "duveri", jag hade aldrig förr eller senare sett en sådan samling av internationella toppduvor.
Nu visste jag vart jag skulle söka efter nytt material!
Jag studerade alla prislistor från de nationella och internationella tävlingarna som jag kom över, noterade duvorna och noga följde upp deras placeringar.
1998
Det dröjde dock till hösten 1998 innan de första duvorna från Emiel Denys kom till slaget, glömmer aldrig när jag träffade Emiel igen på nationaldagarna i Oostende.
Emiel visade mig en dotter efter "5x3" som jag tidigare i Zulte sett och beundrat, jag visste då att "5x3" var en av stamhanarna hos Emiel, far till flera internationella toppduvor som "Mistanguette"  - "Witkop" mfl.
Honungen med ringnummer 3288289 98 "Witooge 5x3" blev inköpt och kom att bli min absolut bästa avelshona, honan är idag stamhona på slaget. 
Men, jag ville också ha en hane med mig hem till Sverige, visste då att Emiel hade gjort en strålande Barcelona året innan, den i hela Europa som stämplat flest duvor tävlingsdagen och den som han stämplat först var "Kleine Tee" som vann 7:e international Barcelona 1070 km bland 24908 duvor. Lite försynt undrade jag om han hade någon hane som var nära besläktad med "Kleine Tee".
Emiel plockar då fram en liten hane "Jonge Kleine Tee" en helbror till "Kleine Tee", första intrycket var att hanungen var i minsta laget, men Emiel berättar att även "Kleine Tee" var en relativ liten hane, dessutom var "Jonge Kleine Tee" en sen sommarunge från året och han kommer att utveckla sig mer.
Med de orden i mitt öra så investerar jag i "Jonge Kleine Tee", tog båda ungarna hem till Sverige och de första åren bildade de par - vilket Emiel hade rekomenderat.
"Jonge Kleine Tee" med ringnummer 3303842 98 är stamhanen Nr 1 på slaget.
Hanen är far/mor-farfar till minst 18 x 1:a pristagare på slaget.
  

"Jonge Kleine Tee" - Stamhane Nr 1!

3303842 98 "Jonge Kleine Tee"
Orig Emiel Denys - Tielt
Stamhane Nr 1
Far-Farfar-Morfar till minst 18 x 1:a plats!

Far: 4016662 85 "Paanoog Tee"
son till världsartisten "Tee"
1979:
24:e nat Barcelona
1980:   3:e nat Barcelona
1981: 62:a nat Barcelona
1982:   2:a nat Barcelona - vinnare av "Golden Wing"
Mor: 4499042 90 "Zus Signorita"
syster "Signorita" 23:e nat Barcelona -93

"Jonge Kleine Tee" är bror till:
3316198 94 "Kleine Tee"
5:e nat Barcelona 1070 km / 12731 d -97
7:e int Barcelona 1070 km / 24908 d -97
Bror till:
3305421 95 "Tramontane"
19:e nat Narbonne
20:e nat Barcelona ho
50:e nat Barcelona ho
77:e nat Barcelona
Bror till:
3308588 97 "Mama Wimke"
som är mor till "Wimke"
 1:a nat San Sebastian 943 km
 52:e nat St Vincent 885 km
192:a nat San Sebastian 943 km
242:e nat San Sebastian 943 km
Bror till:
3040762 01 "Papa Bourges"
som är far till "Zwarte Bourges"
  3:e nat Bourges 427 km / 16771 duvor.
62:a inter prov Tours 440 km / 2450 duvor.


"Witooge 5x3" Stamhona Nr 1!

3288289 98 "Witooge 5x3"
Orig Emiel Denys - Tielt 
Stamhona Nr 1

Mor, Farmor/Mormor till:

 1 zon Stockholm 468 km

 1 pl Tönder 669 km

 1 pl Malmö 444 km  

 1 pl Malmö 444 km

 1 pl Malmö 444 km

 1 pl Malmö 444 km

 1 pl Malmö 444 km

 1 pl Gärdsk 375 km

 1 pl Gävle 195 km

 1 pl Linköp 301 km

 1 pl Ljungby 299 km

 1 pl Jönköp 221 km

 1 pl Ödeshög 162 km

 1 pl Mjölby 132 km

 2 pl Bremen 826 km

 2 pl Malmö 444 km

 2 pl Malmö 444 km

 2 pl Malmö 444 km

 2 pl Malmö 444 km

 2 pl Korsör 538 km

 3 pl Rödby 591 km

 3 pl Malmö 444 km

 3 pl Malmö 444 km

 3 pl Ljungby 299 km

 3 pl Rättvik 244 km

 4 pl Rödby 591 km

 4 pl Odense 564 km

 4 pl Malmö 444 km

 4 pl Malmö 444 km

 4 pl Ödeshög 162 km

 5 pl Bremen 826 km

 5 pl Härnösand 415 km

 6 pl Bremen 826 km

 6 pl Malmö 444 km

 6 pl Malmö 444 km

 8 pl Rödby 590 km

 8 pl Malmö 444 km

 8 pl Malmö 444 km

 9 pl Malmö 444 km

 9 pl Malmö 444 km etc…

Dotter till:
4133333 83 "5x3"
Strålande avelshane son till världsartisten "Tee" som dominerade Barcelonatävlingarna mellan 1979 -82!
1979: 24:e nat Barcelona
1980:   3:e nat Barcelona
1981: 62:a nat Barcelona
1982:   2:a nat Barcelona - vinnare av "Golden Wing"
4499237 90 "d, Donkere Kasse"

"Witooge 5x3" är syster till:

4134592 84 ”Witkop”

19:e nat Perpignan

21:a nat Perpignan

4016619 85 ”Mistanguette”

12:e nat Barcelona och mor till

4554612 93 ”Dali”

  61:a nat Barcelona

394:e nat Barcelona

669:e nat Barcelona

4554963 93 ”Black Diamond”

Som är far till ”Black Panther”

4:e nat Essduva Barcelona 1998-02

176 nat Barcelona

251 nat Barcelona

672 nat Barcelona

724 nat Barcelona

956 nat Barcelona

4499034  90 “Dochter Diamond” som är mor till “Kim Perpignan”

6:e int Perpignan

3316229 94 ”Geschelpte Diamand” som är far till ”Donker Diamand”

2:a nat St Vincent

13:e int San Sebastian

4499163 90 ”Dochter 5x3 ” mor till

”Jonge Witneus” som är far till

”Witstaartje” 63:e nat Barcelona

138:e nat Barcelona.

”Jonge Witneus” är Farfar till:

3288308 98

1:a prov Barcelona honor 2002

35:e nat Barcelona honor 2002

4499291 90 ”Dochter 5x3 ” mor till

3305022 95 ”Lancon”

  87:e nat Marseille-97

217:e nat Marseille-00

246:e nat Marseille-99

421:e nat Marseille-98

372:e nat Montauban-98

532:e nat Narbonne-96

619:e nat Montauban-99

3100830 00 “Witpen Paul” som är far till:

     6:e int San Sebastian

  13:e int St Vincent-06

  17:e int San Sebastian

  29:e int Perpignan-08

  47:e int San Sebastian

  66:e int Biarritz

  67:e int San Sebastian

  76:e nat Perpignan-08

103:e int Perpignan-08

184:eint San Sebastian

300:e int Biarritz -05

4499297 90 ”Dochter 5x3”

Mor till 3282750 99

”Bont Geschelpte Paul”

som är mor ”Libelle” 1:a int San Sebastian, 8:e int St Vincent.

Farmor till ”Silver Ring”

1:a int essduva San Sebastian 

2006-07-08!

2:a int San Sebastian

3:e int San Sebastian

22:a int St Vincent-04

34:e int San Sebastian

57:e nat St Vincent-04

186:e nat Irun -07

324:e int Irun -07

2:nd Ace Pigeon St Vincent 2004 ettåringar (2 x St Vincent 884 km).

4516903 92 “Bont Geschelp Paul”

som är mor till 3306306 96 ”Adonis Barcelona”

6:e nat Barcelona -99

3108277 99 “Dikke Mathilde”

mor till: "Blauwe Biarritz"

7:e int Biarritz-05

3:e int Biarritz honor

”Den 355”

  111:e nat Barcelona

1008:e nat Barcelona

2868:e nat Barcelona

4446817 91 ”Witkop”

Far till 3203561 03 ”Witoog Witkop” som är mor till:

1:a FCI race Catalunya Spain -05

1:a Princes CupThailand -06

Mormor till

4:e Princes Cup Thailand -09

Far till 3305105 95 “Wittekop”

  55:e nat Marseille

152:a nat Narbonne

180:e nat Pau

315:e nat Narbonne

4554936 93

Honan blir mor till

3101026 01 ”Zwarte Marseille”

  54:e nat Marseille

141:a nat St Vincent

187:e nat Pau

202:a nat Carcassonne

469:e nat Irun

494:e nat Pau

526:e nat Albi

977:e nat Bourdeaux

3305455 95 ”Ballerini” far till:

 "Saturnus"

3 x Barcelona

 "Fieren"

21:a int San Sebastian

“Vannesa”

  40:e nat Narbonne

   60:e nat Barcelona

315:e nat Barcelona

”Blauwe Ballerina”

  8:e int St Vincent-02

14:e int San Sebastian-03

”Ballerina”

1 X Narbonne nat

2 x Barcelona int och mor till

"Donkere Diamand"

  2:a nat St Vincent

13:e int San Sebastian

3288311 98 “Zoon 5x3”

Far till: 3117110 03 ”De Slimmen”

     5:e nat Perpignan -07

   58:e nat Barcelona -08

   89:e nat Perpignan -04

 108:e nat Aurillac-06

  431:a nat Barcelona-06

  662:a nat Marseille-05

2282:enat Barcelona07

3069610 00 ”Le Jeune Palé”

   62:a nat Perpignan

  118:e nat St Vincent

  175:e nat Beziers

  270:e nat Barcelona

  326:e nat Perpignan

  424:e nat Barcelona

  453:e nat Perpignan

  799:e nat Barcelona

  870:e nat Marseille

1194:e nat Montelimar

1327:e nat Montelimar

1356:e nat Barcelona

1444:e nat Barcelona

1858:e nat Barcelona

3117115 03 ”Le Palé Junior”

  122:a nat Perpignan

  219:e nat Montelimar

  380:e nat Perpignan

  622:e nat Barcelona

1948:e nat Barcelona

2067:e nat Barcelona

3303993 98 ”Papa Schumi”

Far till: ”Schumi”

    4:e nat Castres -03

  29:e int Castres -02

  39:e int Dax-02

  22:a nat Dax -02

    55:e int Dax -03

  29:e nat Dax -03

167:e nat Dax -01

3288289 98 ”Witooge 5x3”

3100256 00 ”Magic 5x3”

Mor till "Golden Corelli"

2:a nat Perpignan

3:e int Perpignan

2292004 04

63:e nat Pau -06

Den 20 mars 2007 avlider ”5x3” på slaget i Zulte där han levde i sina 24 år!

"Elfpender Wittebek" Stamhane Nr 2

3203546 03 "Elfpender Wittebek"
Orig Emiel Denys - Tielt
Stamhane Nr 2

Son till paret:
3288303 98 "Wittebek"
 6:e nat Barcelona 1070 km 13161 d - 01
3288477 98 "Godiva"
   31:a nat Narbonne 871 km  8204 d -99
105:e nat Barcelona 1070 km honor 2469 d - 00.
283:e  int Barcelona 1070 km honor 6227 d -00.
561:e nat Barcelona 1070 km 13659 d - 00.
"Elfpender Wittebek"
 Är bror till:
3203315 03 "Pearl St Vincent"
3:e int St Vincent 880 km honor -04
7:e int St Vincent 880 km ettåringar -04
99:e nat Biarritz 913 km-05
Bror till:
3006370 06
24:e int St Vincent 880 km-07
39:e FC Perpignan 900 km -08
Samma far som:
3004529 04
som är far till
1:a int Nordseerennen -08
Samma mor som:
3202649 02
som är mor till 1:a int Changshun 10000 d-08
Samma mor som:
3004905 04 "Adonis 905" som är far till
1:a Ace pigeon Catalynia -08
Samma mor som:
"d,Godiva" som är mor till
3:e pris Queens Cup Thailand -07.

"Pearl Coutteau"

3004849 04 "Pearl Coutteau"
Orig Emiel Denys - Tielt
Syster till:
3202129 02  
3:e nat Bourdeaux -04

Far är:
3303999 98 "De Witten" som är bror till:
"Bibi Perpignan"
1:a Int Ace pigeon
Perpignan honor 1997-98-99!
Mor är:
3203864 03 "d, Papa Schumi" (dotter "Iris" 1:a int San Sebastian -03)
syster till "Schumi"
    4:e nat Castres -03
 29:e int Castres -02
 39:e int Dax-02
 22:e nat Dax -02
 55:e int Dax -03
 29:e nat Dax -03
167:e nat Dax -01

"Black Boy 446"

3101446 01 "Black Boy 446"
Orig Emiel Denys - Tielt
Far: 3306540 96 "Magic Boy" (son "Schone Zwarten" 5:e int Perpignan-93)
Mor: 3306685 96 "d, Grote Marseille" (syster 7:e nat Barcelona -98)

En helbror är far till:
"Magic Barcelona"
2:a nat Essduva Barcelona 2007-2008-2009!!
Samma far som:
3007159 07 "Magic Tarbes"
10:e nat Tarbes 901 km 4864 d - 09
22:a int Tarbes 901 km 12805 d - 09
Ett syskon är förälder till
2:a nat Essduva Barcelona 2007-08-09
Samma far som:
3007087 07 "Magic 087"
som är mor till:
12:e FCI Ungern -09
"Black Boy 446" är farfar i Belgien till:
7000056/06 "056/06
1:a pl St Diziers
2:a pl Troyes
3:e pl Troyes
4:e pl Montlucon
5:e pl Arcis
17:e pl Montlucon
18:e pl Auxerre
21:a pl Troyes
26:e pl Bourges
26:e pl St Diziers
37:e pl St Diziers
68:e pl Bourges
31:e prov Montlucon
18:e Essduva ungar
Även farfar till
2:a Prov Bourges

"De Marseille"

3006242 06 "De Marseille"
Orig Emiel Denys - Tielt
Bror till: "Schuwke St Vincent"
15:e int St Vincent honor-05
55:e int St Vincent -05
46:e int Pau honor -07
40:e nat Pau -07
171:a int Pau honor -06
213:e nat Pau -06
Far:3101681 01 "Witoog GRM"
Bror till:
"Express Barcelona"
12 nat Barcelona
137 nat Marseille
som är far till:
"Express 144"
Bästa Barcelona duvan 2006-07-08!
 67 nat Barcelona-07
 74 nat Barcelona-08
337 nat Barcelona-06
Mor: 3306287 96 "Supergirl"
40:e int Perpignan 900 km -99
55:e nat Narbonne 870 km -97
7:e prov Perpignan 900 km-98
1:a FC Narbonne 870 km -97
"Supergirl" är syster till:
"Superman"
 4:e nat Narbonne
17:e int Dax
"Bolleke"
 6:e int Perpignan
24:e int Perpignan
59:e int Perpignan
14:e nat Perpignan
119:e nat Narbonne
"Ballon"
 17:e int Dax -99
 17:e nat Dax -99

"Jonge Kleine Marseille"

3007339 07 "Jonge Kleine Marseille"
Orig Emiel Denys - Tielt
Far: 3100915 00 "Bush Junior"
Mor: 3207199 97 "De 199"
"Jonge Kleine Marseille" är bror till:
"Kleine Marseille"
Belgiens bästa duva Marseille 06-07-08!
26:e nat Albi-06
52:a nat Marseille-08
99:e nat Carcassonne
147:e nat Irun
174 :eint Marseille-08
198:e int Marseille
1115:e nat St Vincent
1:a FC Marseille -08
2:a prov Marseille-08
 "St Vincent 341"
27:e int St Vincent
89:e int St Vincent

"Superke"

3004742 04 "Superke"
Syster till:
3007229 07 "Judy"
1:a int St Vincent 885 km / 1984 honor
3:e int St Vincent 885 km / 8629 duvor!
Dotter till två Barcelona Champions!
3108240 99  "Super"
60:e nat Barcelona 1070 km -03
3108470 99  "Barcelona 99"
32:a nat Barcelona 1070 km -03
Emiel Denys första hane och först hona på Barcelona 2003

"Black Lady 365"

3005365 05 "Black Lady 365"
Orig Emiel Denys - Tielt
Far: 3100860 00 "Black Boy 800"
Far till:
1 FCI Catalunya -05
1 FC St Vincent -06
13 int St Vincent-06
1:a Princes Cup
Thailand -06
Farfar:
  9028613 05
1 Int Tulle -06
Farfar:3009944 09
13:e FCI Ungern
Mor: 3230066 04 "Sister KBDB AS"
Syster till :3214932 01 "Schicht"
1st National Ace Pigeon KBDB FOND -04
1st Ace Pigeon of Belgium BDS -04
1st Prov Ace Pigeon KBDB FOND -04
11:e nat Bordeaux
22:e nat Brive
26:e nat Limoges
46:e nat St Vincent
50:e nat Beziers

"Sister Silver Ring"

3007271 07 "Sister Silver Ring"
Orig Emiel Denys - Tielt

Far: 3100879 00 "Broer Libelle"
Far till: "Silver Ring"
1:a int Essduva San Sebastian 06-07-08!
 2 int San Sebastian
 3 int San Sebastian
22 int St Vincent-04
34 int San Sebastian
57 nat St Vincent-04
324 int Irun -07
2:a Essduva St Vincent 2004 (2 x St Vincent 884 km som ettåring)
Bror till: "Libelle"
1 int San Sebastian
8 int St Vincent-01
Morfar till: "Judy"
1 int St Vincent-08
Mor: 3288265 98 "Dahlia"
Mor till "Silver Ring"
 2 int San Sebastian
 3 int San Sebastian
22 int St Vincent-04
34 int San Sebastian
57 nat St Vincent-04
186 nat Irun -07
324 int Irun -07
2nd Ace Pigeon St Vincent 2004 yl.
Mor:"Schuwke"
14 int San Sebastian
2 x San Sebastian
1 x Barcelona 

"Montjuich 020"

3204020 07 "Montjuich 020"
Orig Emiel Denys - Tielt

Far: 6122084 98 "Montjuich"
1:a nat Barcelona 1084 km 13218 d -01
5:e int Barcelona 1084 km 25760 d -01
14:e int St Vincent 922 km 1577 d -00
3:e s/nat St Vincent 922 km 1322 d -00
Far till: "007/05"
 6 nat St Vincent-06
22 int St Vincent-06
49 int Narbonne -07
Farfar: 1:a Essduva Samenspil 2007
Morfar: 1:a int Jiangsun 500 km -09
Mor: 3202794 02 "Bont Black Diamond"
Mor till: "007/05"
22 int St Vincent-06
49 int Narbonne -07
Syster till: "Rubin" 
17 int San Sebastian
Syster till "Diamond St Vincent"
13 int St Vincent
Syster till:"Black Panther"
4:e nat Essduva Barcelona 1998-02
176 nat Barcelona
251 nat Barcelona
672 nat Barcelona
956 nat Barcelona
5 x Barcelona int