Nya Kabinen på plats..

Så kom då äntligen dagen då vi i Nyköpings BK fick vår efterlängtade kabin, en kabin som rymmer 480 duvor. Söndagen den 19 april kom så Dariusz Kubicki med kabinen, en ny kabin som byggd i Polen efter våra önskemål.

Det finns 24 burar i den och duvorna står på galler vilket gör att de aldrig kommer i kontakt med avföringen, varje bur har en plastlucka vilket också gör det väldigt ljust i kabinen, men framförallt så finns det ingen risk att duvorna fastnar i luckan vid utsläpp. Med ett enkelt handgrepp så öppnas samtliga burar, men man kan också välja vilka burar som öppnas på ett enkelt sätt. 

Matning och vattning sker på ett enkelt sätt vid sidan om varje bur, som Dariusz Kubicki visar på bilden

Inbrott i duvslag!

KNUT LUNDSTEN - HÖLLVIKEN

Natten till fredagen den 27 mars var någon/några inne hos Knut Lundsten - Höllviken och stal samtliga ungar och ägg i ett av hans duvslag, några äldre duvor blev också stulna!

Essduvor

Jag har tagit mig friheten att räkna ut årets national essduvor. Jag har räknat ut från nationallistorna som finns publicerade på förbundets hemsida.

Poängberäkningen jag har använt mig är samma som finns på nationallistorna.

OBS! Detta är inte en officiell prislista, utan en lista som jag räknat ut manuellt - allt för att stilla min nyfikenhet på de nationella essduvorna norr & söder! 

Har även sammanställt en lista över Essduvor totalt på alla 4 nationaler, denna lista är gjord på poängberäkningen förbundet har på norrflygningarna, även den givetvis inte officiell!

Men vill passa på att Grattulera Rolf & Tony Olsson för deras prestation med hanen 65 12 0075 som deltog på samtliga nationaler med placeringarna:

14 juni Hudiksvall 62:a plats

  5 juli Sundsvall  59:e plats

12 juli Bremen    40:e plats

31 juli Hannover 133:e plats